home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right twitter_hover twitter updates_hover updates user_hover user volume playbutton
De modellessen markt
Edukans Actieplatform
Op zaterdag komen de docenten en schoolleiders van de 6 deelnemende scholen naar de centraal gelegen PABO om daar de laatste dag van het Wer...

De modellessen markt

Op zaterdag komen de docenten en schoolleiders van de 6 deelnemende scholen naar de centraal gelegen PABO om daar de laatste dag van het Werelddocent programma 2018 mee te maken. Een nascholing op zaterdag, maar denk je dat er gemopperd wordt? In tegendeel het is een feestje vanaf de allereerste ontmoeting. Na de registratie, een gezellig ontbijtje en de gebruikelijke welkomswoorden gaan we aan de slag op 6 verschillende plekken. Alle scholen organiseren een mini les die gezamenlijk is uitgekozen. De criteria voor de les zijn natuurlijk overduidelijk. Het moet een les zijn waar het actief leren centraal staat. We zien 6 prachtige lessen, die voor sommigen véél te kort duren, want elke 10 minuten slaat Shirley onverbiddelijk op een trommel als teken voor de wissel.

Daarna gaan de docenten en de schoolleiders uiteen. De schoolleiders buigen zich over de vraag hoe zij de onderlinge samenwerking kunnen verbeteren, de geleerde methoden kunnen verspreiden onder hun collega's en er wordt o.a. een whatsapp-groep opgezet tussen de Europese en Oegandeze schoolleiders.

Na de lunch wordt de film van Julliette getoond met heel veel succesmomenten uit de afgelopen 14 dagen. Daarna blikken Dennis en Frits terug op het programma en komen zij met vragen voor de PABO en adviezen voor de onderwijsinspecteur die de hele dag aanwezig is en erg enthousiast is over het programma. Hij steekt zijn mening namens de overheid niet onder stoelen of banken en zegt in zijn dankwoord:

“Thanks for your great leadership to inspire the Ugandan teachers especially in Yumbe. We look forward for your continious professional support and mentorship for improved learning for young boys and girls in Uganda”

Daarna is het tijd voor de uitreiking van de certificaten en het maken van de traditionele groepsfoto.

Kortom: een schitterende afsluiting van een prachtig programma

Frits

Media bij bericht (11)

Reacties (2)

 • Martin
  3 jaar geleden
  Goed om al jullie updates te lezen en wat goed dat jullie dit werk doen in Uganda. Nu het werk er op zit is er misschien wat tijd voor ontspanning om meer van dat mooie land te bekijken

  Reactie rapporteren

 • Maria
  3 jaar geleden
  Heel fijn om alle updates te kunnen lezen en op die manier mee te beleven wat jullie allemaal meemaken. Jullie hebben een geweldige klus geklaard.

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen